Zwemmen

Bij de afdeling Zwemmen kan iedere zwemmer, jong of oud zich thuis voelen.

Voor de jongsten is er het Dolfijnzwemmen op dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur, waar de kinderen die minimaal zwemdiploma A hebben, spelenderwijs de zwemslagen beter leren ontwikkelen en een goede zwemconditie opbouwen.

Voor kinderen vanaf ongeveer tien jaar is er op dinsdag een recreantengroep van 19.00 tot 20.00 uur. Hier kun je lekker zwemmen en je techniek verbeteren waarbij er geen verplichting is om wedstrijden te zwemmen.

Als je zwemmen zo leuk vindt, dan kun je vanuit het Dolfijnzwemmen en de recreantengroep, doorstromen naar het wedstrijdzwemmen.

Wedstrijdzwemmen is opgedeeld in een miniorengroep voor kinderen tussen zeven en twaalf jaar en de selectiegroep voor de oudere zwemmers. Binnen deze groepen wordt op verschillende niveaus gewerkt aan de zwemtechniek en worden de zwemmers getraind om deel te nemen aan wedstrijden op ieders niveau.

Ook voor de volwassen recreatieve zwemmers en triatleten is er ruimte bij de Berkelduikers om samen te werken aan techniek en conditie.

Wat wij jou kunnen bieden

Dolfijnzwemmen 

4 niveau-groepen

In 2018 was er veel aandacht in de media over de gevaren bij kinderen die voor hun 7e levensjaar hebben leren zwemmen. Wanneer deze groep kinderen het zwemmen niet met enige regelmaat onderhoudt, kunnen ze het zwemmen zelfs verleren.

Wedstrijdzwemmen

Miniorengroep & Selectiegroep

Wedstrijdzwemmen is opgedeeld in een miniorengroep voor kinderen tussen zeven en twaalf jaar en de selectiegroep voor de oudere zwemmers. Binnen deze groepen wordt op verschillende niveaus gewerkt aan de zwemtechniek en worden de zwemmers getraind om deel te nemen aan wedstrijden op ieders niveau.

Trimgroep & Triatlon

Werken aan techniek en conditie

Ook voor de volwassen recreatieve zwemmers en triatleten is er ruimte bij de Berkelduikers om samen te werken aan techniek en conditie.

Dolfijnzwemmen

In 2018 was er veel aandacht in de media over de gevaren bij kinderen die voor hun 7e levensjaar hebben leren zwemmen. Wanneer deze groep kinderen het zwemmen niet met enige regelmaat onderhoudt, kunnen ze het zwemmen zelfs verleren. Ook wij van de Berkelduikers zien dat de kwaliteit van de zwemmers die zich bij ons aanmelden de laatste jaren sterk achteruit is gegaan. Sinds 1 januari 2018 zijn de exameneisen door de Nationale Raad Zwemveiligheid aangepast. De nadruk van het goed beheersen van de techniek, is verschoven naar het meer praktisch “overleven”. Ouders denken dat wanneer hun kind A, B en C heeft het goed kan zwemmen, wat aannemelijk is. Toch wij zien steeds vaker kinderen die zeer veel moeite hebben om boven water te blijven en een afwijkende zwemslag hebben.

Dus, heb jij minimaal zwemdiploma A, en vind je het heel erg leuk om te blijven zwemmen? Wil je graag nog beter worden in zwemmen? En vind je spelen in het water ook helemaal top?

Kom dan op dinsdagavond van 18 uur tot 19 uur met ons meezwemmen bij het Dolfijnzwemmen. Dit is een hele gezellige groep zwemmers tussen de 5 en ongeveer 10 jaar.

Ook als je net je zwemdiploma hebt en graag naar waterpolo zou willen, is het aan te raden om ook een tijdje met deze groep mee te zwemmen.

Ouders/verzorgers mogen tijdens de les aan het bad zitten en kijken.

De Dolfijn-groep is in 4 niveau-groepen verdeeld zodat je aansluit bij kinderen met hetzelfde zwem-niveau. Je leert je zwemtechniek en zwemconditie te verbeteren, allemaal op een speelse manier. Door afwisseling met spelvormen wordt de techniek je steeds meer eigen gemaakt. Ieder kind krijgt een spetter-certificaat per niveaugroep waar vaardigheden op staan die we tijdens de lessen oefenen. Lukt het je om een bepaalde oefening te doen dan krijg je daarvoor een sticker op je spetter-certificaat. Bij een vol spetter-certificaat mag je door naar de volgende niveau-groep. Het tempo waarin dit gebeurt in per kind verschillend. Is je spetter-certificaat vol dan krijg je hem mee naar huis.

Wedstrijdzwemmen

Miniorengroep
Berkelduikers officials zwemmen 1768 scaled 9fabf37b

Wij zwemmen in een groep van ongeveer 35 zwemmers en zijn tussen de 7 en 12 jaar. We kunnen al redelijk goed de borstcrawl, rugcrawl en schoolslag als wedstrijdslag zwemmen en we gaan in deze groep ook de vlinderslag nog leren. Ook gaan we verder met de starts en de keerpunten en leren we nog veel meer wat te maken heeft met wedstrijdzwemmen.

We worden getraind door 10 trainers. De meesten hebben een opleiding hiervoor gehad of hebben zelf ook gezwommen. Wanneer we wat langer bij deze groep zwemmen maken we ook een begin met landtraining. We vinden het erg leuk om te komen trainen en vinden het meedoen aan wedstrijden ook heel erg leuk.

Selectiegroep
Selectie zwemmen 3637 max 678722aa

We zwemmen met ongeveer 60 wedstrijdzwemmers in verschillende leeftijds- en niveaugroepen.

Het is erg leuk om met de groep te trainen en naar wedstrijden te gaan. Je kunt zelf bepalen op welk niveau je meedoet. Het maakt niet uit of je de Gelderse B kampioenschappen zwemt of dat je naar een Nederlands Kampioenschap gaat. Iedereen mag en kan op zijn eigen wedstrijdniveau trainen en zwemmen. Er zijn zwemmers die 2x per week trainen en af en toe met wedstrijden meedoen.

Andere zwemmers trainen 5x in het water en doen naast de landtraining ook nog een sportschooltraining. We krijgen training van 6 trainers waarvan 2 een trainersdiploma hebben.

Trimgroep & Triatlon 

Trimzwemmen (volwassenen)

Voor zwemmers die zelfstandig op niveau willen blijven zwemmen is trimzwemmen een goede manier. Trimzwemmen betekent op een gezonde, afwisselende manier bezig zijn met de zwemsport en de conditie op peil brengen, onderhouden of verbeteren. Het doel van trimzwemmen is om in een gezellige ontspannen sfeer aan lichaamsbeweging te doen en aan de verbetering van de conditie te werken. Het accent ligt minder op het aanleren van de zwemslagen, maar meer op het verbeteren van de zwemslagen.

Bij het trimzwemmen ben je drie kwartier bezig met opdrachten die naar eigen vermogen uitgevoerd worden. De training is een combinatie van sportiviteit en gezelligheid.

De trainingen zijn op de maandagavond, de woensdagavond en de zaterdagochtend.

 Triatlon

Over het algemeen begint een triatleet vaak pas op latere leeftijd met zwemmen. Hierdoor is de techniek vaak niet zo goed als iemand die op jonge leeftijd de borstcrawltechniek heeft aangeleerd. Het oefenen en verbeteren van de slag is een van de belangrijkste onderdelen van de zwemtraining. Triatleten hebben de neiging om in de trainingen veel meters te maken en te vergeten dat zwemmen een technieksport is.

Van belang is het om eerst de juiste techniek aan te leren, deze toe te passen en vervolgens de trainingsomvang op te voeren. Het is dus enerzijds het verbeteren van de techniek en anderzijds het opvoeren van de conditie. 

De trainingen vinden plaats op de maandag- en woensdagavond.

Logo berkelduikers cb3ac560

Volg De Berkelduikers op onze sociale kanelen en mis niks!

Contact

Zutphenseweg 110
7241 SG Lochem
Nederland


info@berkelduikers.nl
www.berkelduikers.nl

© 2023 De Berkelduikers | Website door SYGIT.NL