Waterpolo

Wil je graag in een team sporten én houd je van de combinatie water met een balsport? Dan is waterpolo echt wat voor jou! Je kunt al vanaf 7 jaar beginnen met waterpolo, mits je je A-diploma hebt. Tot je 17e kun je in jeugdcompetities spelen die naar leeftijd zijn onderverdeeld. Vanaf 17 jaar ga je naar de senioren en speel je in een heren- of damesteam. Maar wees gerust, er is altijd wel een plek voor jou in één van onze teams!

Je traint doordeweeks samen met je team, en in het weekend speel je een wedstrijd. De afdeling waterpolo van de Berkelduikers biedt voor zowel jeugd als volwassene trainingen en wedstrijden op recreatief niveau. Bij thuiswedstrijden spelen er meestal een aantal teams achter elkaar. Hierdoor is het altijd gezellig in het zwembad en blijven de meesten na de wedstrijd gezellig wat drinken in de kantine of kijken naar de andere teams.

Lijkt waterpolo jou wel wat?

Je bent altijd welkom om een keer de sport en de sfeer te proeven tijdens onze trainingen of wedstrijden. De senioren trainen op dinsdag en vrijdag en de jeugd traint elke woensdag en vrijdag.

Jeugd

Jeugd vanaf 7 t/m 17 jaar

Je kunt al vanaf 7 jaar beginnen met waterpolo. Tot je 17e kun je in jeugdcompetities spelen die naar leeftijd zijn onderverdeeld.

Senioren

Heren- of damesteam

Vanaf 17 jaar ga je naar de senioren en speel je in een heren- of damesteam. Maar wees gerust, er is altijd wel een plek voor jou in één van onze teams!

Jeugd

Voorop staat het plezier beleven aan de zwemsport in team verband. De jeugd wordt op een speelse manier de technisch en tactische vaardigheden van waterpolo aangeleerd en verbeterd, terwijl er ook aandacht is voor spel en andere bewegingsvormen in het water. Bij de oudere jeugd en de senioren is het verder uitbouwen van conditie, de technische vaardigheden, tactisch inzicht en vooral het samenspel belangrijk.

Vanaf ca. 12 jaar spelen de jeugdleden ook in de gewone competitie. Jongeren leden, zogenaamde mini’s, spelen gedurende het seizoen diverse wedstrijden in toernooiverband tegen verenigingen in de directe omgeving.

Senioren

Waterpolo staat bekend als een zware sport. Dit komt enerzijds doordat er veel van je uithoudingsvermogen wordt gevraagd maar ook door het ‘gehang en getrek’. Wist je dat waterpolo zelfs een keer is uitgeroepen tot de zwaarste sport van de wereld? Ondanks dat waterpolo een fysiek zware sport is komen er nauwelijks blessures voor (je moet natuurlijk wel tegen een stootje kunnen). Tijdens de trainingen voor de senioren (op dinsdag en vrijdag avond) wordt er vooral gewerkt aan het uitbreiden van de conditie, de technische vaardigheden, tactisch inzicht en samenspel. Zo wordt het samenspel bijvoorbeeld getraind d.m.v. oefenwedstrijdjes.

Lijkt waterpolo jou wel wat, kom dan gerust een keertje kijken/meedoen tijdens de trainingen!

Logo berkelduikers cb3ac560

Volg De Berkelduikers op onze sociale kanelen en mis niks!

Contact

Zutphenseweg 110
7241 SG Lochem
Nederland


info@berkelduikers.nl
www.berkelduikers.nl

© 2023 De Berkelduikers | Website door SYGIT.NL