Reddingsbrigade  

De reddingsbrigade is voor alle leeftijden met het hoofddoel: Héél goed leren zwemmen!

Elke week werk je spelenderwijs aan je conditie, je zwemtechniek en je zwemvaardigheden om jezelf en anderen te leren redden in het water. Door te oefenen met verschillende technieken, reddingsmiddelen en hulpmiddelen word je steeds een stukje sneller, krachtiger en behendiger.

De reddingsbrigade is niet direct een wedstrijdsport, maar elk zwemseizoen werk je toe naar een volgend zwemdiploma. Voor iedereen op eigen niveau en ook voor alle leeftijden. Als je genoeg diploma’s hebt behaald, kun je later zelfs strandwacht of toezichthouder in een zwembad worden. Een super leuke bijbaan in de zomervakantie!

Kom je ook gezellig met ons meezwemmen?

Wij zwemmen op maandagavond van 18:00 tot 18:45 uur (6 tot 15 jaar), iedereen vanaf 15 jaar mag op woensdagavond met ons meezwemmen van 18:45 tot 19:30 uur.

Laat jezelf uitdagen om het beste uit jezelf en je zwemprestaties te halen. 

Verschillende Zwemdiploma’s

Jeugd vanaf 6 jaar

JUNIOR REDDER NIVEAU 1 T/M 4

Reddingszwemmen 4517 max
“JEZELF LEREN REDDEN”

Kinderen die minimaal zwemdiploma B het liefst diploma C hebben behaald, kunnen vanaf een leeftijd van +/- 6 jaar met ons meezwemmen.

Tijdens de lessen ligt de nadruk vooral op het sterker worden in het water, zwemslagen verbeteren en de zelfredzaamheid in het water. Ook leer je hoe je hulp inschakelt van anderen, en wat je zelf kan doen als er iemand in nood is in het water.

Jeugd vanaf 9 jaar

ZWEMMEND REDDER NIVEAU 1 T/M 4

Zwemmned redder 2 droge redding
“JEZELF ÈN ANDEREN LEREN REDDEN”

Als je eenmaal weet hoe je jezelf kan redden in het water, leer je bij dit niveau ook hoe je een ander uit het water kan redden. Dit wordt langzaam opgebouwd.

Eerst leer je hoe je mensen vanaf de kant kan helpen, daarna leer je hoe je mensen in het water kan helpen. Bij dit niveau worden er verschillende technieken aangeleerd om mensen in nood te helpen. De reddingsbrigade heeft verschillende reddings middelen en hulpmiddelen om personen uit het water te redden. Bij dit niveau leer je meer over deze middelen en ga je er mee oefenen.

Senior vanaf 15 jaar

LIVE SAVER NIVEAU 1 T/M 3

Life Saver gezamelijke redding
MENSEN REDDEN ALS SPORT, HOBBY ÈN MET EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL”

Bij dit niveau leer je naast het redden van drenkelingen ook EHBO toe te passen en krijg je theoretische kennis over het redden van drenkelingen.

Er wordt aandacht besteedt aan samenwerken, leidinggeven en personen aansturen bij een ongeval, de verantwoording nemen en inzicht hebben over je eigen handelen. Ook wordt er aandacht besteedt aan reddingen bij openwater en toezicht houden bij zwemplaatsen.

Reddingsbrigade Lochem - Wat doen we!

Wat doen we 

De reddingsbrigade oefent wekelijks in het zwembad. We bestaan sinds 15 februari 2019, 35 jaar. Iedereen traint op eigen niveau en werkt toe naar het volgende diploma. Bij de reddingsbrigade is samenwerken belangrijk daarom organiseren de trainers ook gezamenlijke lessen zodat de verschillende niveaus kunnen samenwerken en van elkaar kunnen leren. Eén keer per jaar organiseert onze afdeling familiezwemmen. Onze leden mogen met deze les familieleden laten meedoen.

Als reddingsbrigade zijn wij niet alleen in het zwembad te vinden. Wij oefenen ook buiten. Elk jaar organiseren wij een buitenoefening voor alle leden. Alles wat in het zwembad aangeleerd is wordt dan in buitenwater geoefend. Wij organiseren jaarlijks een brigadekamp. Bij dit kamp vieren we feest en doen we gezamenlijke spellen met brigade thema. Voor de lifesavers wordt jaarlijks een oefening met de brandweer of varen met een echte reddingsbrigadeboot georganiseerd.

Bij evenementen zorgt de reddingsbrigade voor de veiligheid. Wij staan onder andere bij de jaarlijkse Sinterklaasintocht van Lochem en Goor. Ook worden wij gevraagd voor evenementen in de buurt, zoals georganiseerde evenementen rond het water en de nieuwjaarsduik.

Voor personeel van verschillende zwembaden in regio Gelderland verzorgen wij zwemtesten. De kennis en vaardigheden van toezichthouders in zwembaden moeten goed zijn om de veiligheid van zwembadbezoekers te kunnen garanderen. Onze reddingsbrigade heeft zich aangesloten bij de RVR, wat staat voor Regionale Voorziening Reddingsbrigades. De RVR is een samenwerkingsverband van reddingsbrigades die ingedeeld zijn in veiligheidsregio’s. Wij zijn als reddingsbrigade aangesloten bij veiligheidsregio’s Gelderland. Met de RVR staan wij bij verschillende evenementen zoals de Zwarte Cross.

Logo berkelduikers cb3ac560

Volg De Berkelduikers op onze sociale kanelen en mis niks!

Contact

Zutphenseweg 110
7241 SG Lochem
Nederland


info@berkelduikers.nl
www.berkelduikers.nl

© 2023 De Berkelduikers | Website door SYGIT.NL