• kopgreep
  • ZWEMMEND REDDEN

Wat doen we

De afdeling Zwemmend Redden van de Berkelduikers is lid van Reddingsbrigade Nederland. De vrijwilligers van de Reddingsbrigade zetten zich in om Nederland van haar water te laten genieten.

Zij zijn gericht op het voorkomen en beperken van gevaarlijke situaties op en rond het water in Nederland. Aan de kust, het IJsselmeer, de randmeren en de recreatiegebieden in het hele land staan leden van reddingsbrigades klaar voor de veiligheid van gebruikers van ons oppervlaktewater.

Bij vaste grote evenementen zorgt de Reddingsbrigade vaak voor de veiligheid. Zo zijn we in Lochem altijd paraat bij de  Sinterklaasintocht.

Als ultieme vorm van het reddingswerk doen veel Reddingsbrigadeleden mee aan competities Life Saving. De Life Saving sport is een aantrekkelijke sport, waarin een combinatie van techniek, tactiek, kracht en snelheid het resultaat bepalen. De Life Saving Sport is de enige sport ter wereld waar de deelnemers eerst de vaardigheden leren om zichzelf te redden om daarna deze vaardigheden te gebruiken in de competitieverband.

Volwassenen zijn ook van harte welkom en kunnen voor een brevet of diploma worden opgeleid en afzwemmen. Zij kunnen naar gelang hun zwemvaardigheden insteken op het niveau Zwemmend Redder of Life Saver.

Reddingsbrigade