• header zwemmen
  • ZWEMMEN

Wedstrijdzwemmen

Minioren Selectie

Wij zwemmen in een groep van ongeveer 35 zwemmers en zijn tussen de 7 en 12 jaar. We kunnen al redelijk goed de borstcrawl, rugcrawl en schoolslag als wedstrijdslag zwemmen en we gaan in deze groep ook de vlinderslag nog leren. Ook gaan we verder met de starts en de keerpunten en leren we nog veel meer wat te maken heeft met wedstrijdzwemmen. We worden getraind door 10 trainers. De meesten hebben een opleiding hiervoor gehad of hebben zelf ook gezwommen. Wanneer we wat langer bij deze groep zwemmen maken we ook een begin met landtraining. We vinden het erg leuk om te komen trainen en vinden het meedoen aan wedstrijden ook heel erg leuk.

bente stegeman  3 Bente Stegeman, 10 jaar

Ik vind het zwemmen een leuke sport en het trainen met leeftijdsgenoten maakt het alleen maar leuker. De langere afstanden vind ik fijn om te zwemmen en de schoolslag en de wisselslag zijn mijn favoriete afstanden. Ik wil graag de handinsteek bij de borstcrawl verbeteren en ook het keerpunt van de rugcrawl. In de wedstrijden ga ik graag de strijd aan met anderen en het wordt steeds leuker. Maar ik wil vooral mezelf verbeteren tijdens de wedstrijden. Door het zwemmen heb ik weer nieuwe vriendinnetjes leren kennen. Ik maak regelmatig speelafspraken met hun.

eigen keuzes

Selectie Zwemmen

We zwemmen met ongeveer 60 wedstrijdzwemmers in verschillende leeftijds- en niveaugroepen.

Het is erg leuk om met de groep te trainen en naar wedstrijden te gaan. Je kunt zelf bepalen op welk niveau je meedoet. Het maakt niet uit of je de Gelderse B kampioenschappen zwemt of dat je naar een Nederlands Kampioenschap gaat. Iedereen mag en kan op zijn eigen wedstrijdniveau trainen en zwemmen. Er zijn zwemmers welke 2x per week trainen en af en toe met wedstrijden meedoen. Andere zwemmers trainen 5x in het water en doen naast de landtraining ook nog een sportschooltraining. We krijgen training van 6 trainers waarvan 2 een trainersdiploma hebben.

Henriette MombargHenriëtte Mombarg, 13 jaar

Ik train 3x in de week in een leuke groep met leeftijdsgenoten. We hebben het samen heel gezellig. We leren steeds weer nieuwe technieken die we in de wedstrijden uitproberen. Dat maakt de wedstrijden juist ook weer leuk. Ook leer je weer zwemmers van andere verenigingen kennen. Bij de selectie kan ik steeds meer mijn eigen keuzes maken voor de wedstrijden die ik bezoek en welke afstanden ik daar wil zwemmen. Ik heb geen NK-niveau, daar heb ik niet genoeg aanleg voor maar vind het wel heel leuk om met verschillende niveaus bij de club te trainen. Iedereen waardeert de ander om wat ze doen en kunnen. Die mix vind ik juist heel leuk.