• header zwemmen
  • ZWEMMEN

Lochemse Zwemvierdaagse in de Kerstvakantie

logo Zwem4daagse

Van woensdag 27 december tot en met zaterdag 30 december wordt in zwem- en sportcentrum De Beemd voor het eerst de Lochemse Zwemvierdaagse georganiseerd. Het evenement is een samenwerking tussen zwemvereniging De Berkelduikers en zwembad De Beemd. Naast de prestigieuze zwemvierdaagse staan deze dagen bol van de activiteiten, er is voor ieder wat wils. 

Afstanden 
De zwemvierdaagse is er voor jong en oud en daarom zijn er verschillende afstanden. Er kan gekozen worden uit 250, 500 of 1000 meter. We starten op woensdag. Bij voorkeur wordt er op woensdag, donderdag en vrijdag gezwommen tussen 16.00 en 18.30 uur; op zaterdag tussen 13.30 en 16.00 uur. Mocht dat niet haalbaar zijn dan is een andere tijd waarop de afstand wordt gezwommen ook mogelijk. Datzelfde geldt voor het geval een deelnemer een dag niet kan; in dat geval mag op één dag tweemaal de afstand gezwommen worden. Deelnamekosten zijn €15,-; daarmee mag u vier dagen zwemmen, aan alle activiteiten meedoen en na het voltooien van de zwemafstanden verdiend u een officiële medaille. Inschrijven kan bij de receptie van zwembad De Beemd tussen 20 december en woensdag 27 december.

Activiteiten
De Berkelduikers en De Beemd organiseren tijdens de zwemvierdaagse diverse activiteiten. We starten hiermee op woensdag. De Reddingsbrigade verzorgt een training die gerelateerd is aan survival zwemmen en popduiken. Op donderdag heeft iedereen de kans om te laten zien hoe snel men kan zwemmen. De Berkelduikers organiseren dan de clubrecordwedstrijden, ook wel Oliebollenwedstrijden genoemd. Hiervoor kunt u zich tot en met woensdag inschrijven. Op vrijdag wordt er een waterpoloclinic georganiseerd en zaterdag is mascotte Swimba aanwezig om de medailles uit te reiken. Tussendoor vinden er tal van andere activiteiten plaats zoals de glijbaanrace, aquabootcamp, flessenvulspel, waterhindernisbaan, foto met mascotte Swimba en nog veel meer. Deelnemers mogen ook meedoen aan de Aquarobic en Aquajoggingles op woensdag vanaf 18.30 uur. 
De overige activiteiten zullen doordeweeks zoveel mogelijk plaatsvinden tussen 17.00 en 18.00 uur. 
Als de zwemafstand is volbracht ontvangt u een prachtige medaille van de KNZB.

Samenwerking
De organisatie gebeurt in gezamenlijk goed overleg tussen het zwembad en de zwemvereniging. Het doel van de zwemvierdaagse is het promoten van de zwemsport. We bieden jong en oud een leuke, sportieve activiteit in het zwembad tijdens de kerstvakantie. Plezier, vermaak en sportiviteit staat voorop.