• header zwemmen
  • ZWEMMEN

Lochemse Zwemvierdaagse in de Kerstvakantie

logo Zwem4daagse

Van woensdag 27 december tot en met zaterdag 30 december wordt in zwem- en sportcentrum De Beemd voor het eerst de Lochemse Zwemvierdaagse georganiseerd. Het evenement is een samenwerking tussen zwemvereniging De Berkelduikers en zwembad De Beemd. Naast de prestigieuze zwemvierdaagse staan deze dagen bol van de activiteiten, er is voor ieder wat wils. 

Afstanden 
De zwemvierdaagse is er voor jong en oud en daarom zijn er verschillende afstanden. Er kan gekozen worden uit 250, 500 of 1000 meter. We starten op woensdag. Bij voorkeur wordt er op woensdag, donderdag en vrijdag gezwommen tussen 16.00 en 18.30 uur; op zaterdag tussen 13.30 en 16.00 uur. Mocht dat niet haalbaar zijn dan is een andere tijd waarop de afstand wordt gezwommen ook mogelijk. Datzelfde geldt voor het geval een deelnemer een dag niet kan; in dat geval mag op één dag tweemaal de afstand gezwommen worden. Deelnamekosten zijn €15,-; daarmee mag u vier dagen zwemmen, aan alle activiteiten meedoen en na het voltooien van de zwemafstanden verdiend u een officiële medaille. Inschrijven kan bij de receptie van zwembad De Beemd tussen 20 december en woensdag 27 december.

Activiteiten
De Berkelduikers en De Beemd organiseren tijdens de zwemvierdaagse diverse activiteiten. We starten hiermee op woensdag. De Reddingsbrigade verzorgt een training die gerelateerd is aan survival zwemmen en popduiken. Op donderdag heeft iedereen de kans om te laten zien hoe snel men kan zwemmen. De Berkelduikers organiseren dan de clubrecordwedstrijden, ook wel Oliebollenwedstrijden genoemd. Hiervoor kunt u zich tot en met woensdag inschrijven. Op vrijdag wordt er een waterpoloclinic georganiseerd en zaterdag is mascotte Swimba aanwezig om de medailles uit te reiken. Tussendoor vinden er tal van andere activiteiten plaats zoals de glijbaanrace, aquabootcamp, flessenvulspel, waterhindernisbaan, foto met mascotte Swimba en nog veel meer. Deelnemers mogen ook meedoen aan de Aquarobic en Aquajoggingles op woensdag vanaf 18.30 uur. 
De overige activiteiten zullen doordeweeks zoveel mogelijk plaatsvinden tussen 17.00 en 18.00 uur. 
Als de zwemafstand is volbracht ontvangt u een prachtige medaille van de KNZB.

Samenwerking
De organisatie gebeurt in gezamenlijk goed overleg tussen het zwembad en de zwemvereniging. Het doel van de zwemvierdaagse is het promoten van de zwemsport. We bieden jong en oud een leuke, sportieve activiteit in het zwembad tijdens de kerstvakantie. Plezier, vermaak en sportiviteit staat voorop.

Geslaagde Dolfijnwedstrijd de Berkelduikers

IMG 0142 min

Zondag 17 december zijn we met 17 zwemmers in de jongste leeftijdscategorie van de Berkelduikers Lochem, afgereisd naar ’s Heerenberg om daar de tweede Dolfijnwedstrijd van dit seizoen te zwemmen. De zwemmers in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar hebben daar een gezellige wedstrijd gezwommen en veel ervaring opgedaan. Ter ondersteuning waren er drie zwemmers van de selectie om de zwemmers naar de starts te begeleiden. Na afloop was er voor iedereen een welverdiende medaille en een mooie oorkonde.

Speedo SportEmotion Jaargangfinale 2017

 NK voor minioren te Dordrecht op zondag 2 juli

Alleen de snelste 24 minioren van Nederland op elke slag/afstand/leeftijd kunnen zich plaatsten voor deze wedstrijd. Deze wordt gezwommen in een 50m bad met acht banen en elk programmanummer bestaat uit drie series. Ook de Berkelduikers mochten bij deze wedstrijd aanwezig zijn;  Ilse Dadema mocht uit komen op de 100m schoolslag minioren 5 en is 17e geworden met een tijd van 1.37.75. Zij stond als 21e geplaatst. Nynke van Leeuwen is 19e van Nederland geworden op de 100m vrije slag minioren 3/4, met een tijd van 1.20.93 en stond ook als 21e geplaatst. Door beide dames super gewommen!! Bram Scholte stond als reserve op de 100m schoolslag minioren 5 en mocht eventueel mee doen wanneer er zich op het aller laatst een zwemmer afmeldde maar dat is helaas niet gebeurd. Als herinnering kreeg iedere zwemmer een vaantje en een mooie badmuts. 

Alles bij elkaar was het een zeer mooie ervaring, op een wedstrijd waar vroeger Pieter van de Hoogenband en Inge de Bruin ook hun finales zwommen.

20170702 134158 min

GBK in Doetinchem 18/19 juni 2017

Met wel 29 zwemmers hebben wij mee gedaan aan de Gelderse B kampioenschappen in Doetinchem. Er werd door minioren en junioren gezwommen. Ondanks het warme bad en lange zit hebben de zwemmers goed laten zien wat ze waard zijn. Na twee dagen zwemmen gingen we met 23 medailles naar huis. Super!

De medailles zijn gewonnen door:       
 8xGoud: Albert Bolink (100rug,200wi), Noor Heinekamp(50vrij, 50 rug, 50 school), Melle Arfman(50school), Tiemen Hoentjen(50rug), Marc Wassink (50rug).
9xZilver: Ilse Dadema(50rug), Meyke Haytink(50rug), Melle Arfman(50vrij), Isa v. Ditshuizen(100school), Sterre Karmiggelt (50vrij), Suzet Gijtenbeek(100vl.),  Robin Dadema(50vrij), Indy Stegeman(100rug), 4x100vrij door Emma Klein Heerenbrink, Lisa Rinders, Lynn Brummelman en Suzet Gijtenbeek.
6xBrons: Kai Brinkman(50vrij), Indy Stegeman(100school,100vrij), Femke Bolink(50vrij), Remco Haijtink(50rug), Suzet Gijtenbeek(200wi).

Gefeliciteerd allemaal.gbk est 2017.2