Yes! We mogen weer!

Yes! Het zwembad is weer open. We mogen weer! Dat is hartstikke fijn, maar de nieuwe werkelijkheid heeft wel gevolgen. 

We hebben de klus geklaard en velen van jullie hebben hopelijk weer het water van De Beemd gevoeld. Om dat volgens de officiële richtlijnen te doen was geen makkie. Steeds weer als we dachten de zaken rond te hebben, veranderde er weer wat. Maar wat zijn we blij dat we weer kunnen trainen!

REDDINGSBRIGADE

De Reddingsbrigade is op 3 juni opgestart en de afdeling Zwemmen op 8 juni. Het is even wennen. Gelukkig werkt iedereen mee en houdt rekening met de nieuwe situatie. Daarom kunnen we nu zeggen dat alles best wel soepel verloopt.

JEUGD

Op maandag 8 juni was de eer aan de Junioren/Jeugd/Senioren-Selectie. Tassen op de stoel, pionnen aan de rand van het bad en 24 enthousiaste zwemmers in het water. Al snel zien we vermoeide rode koppies bij de pionnen verschijnen tussen twee opdrachten door. Gedisciplineerd als ze zijn zwemmen ze keurig achter elkaar aan en halen elkaar niet in. 

TROTS

Dat aanpassingsvermogen maakt de begeleiders en bestuur supertrots! Zo mooi om te zien hoe veerkrachtig jonge mensen zijn. Door hun ervaringen op school en andere omgevingen lijkt het hun totaal geen moeite te kosten om afstand te houden en daarbij te doen wat je het liefste doet: zwemmen.

Moe en voldaan verlaat de eerste groep het bad om ruimte te maken voor de volgende 24 zwemmers. Hier herhaalt zich hetzelfde beeld. Het mag dan anders zijn dan voor de corona-crisis; we zwemmen in ieder geval weer!

TRIMZWEMMERS

De maandagavond wordt afgesloten met de volwassen triatlon- en trimzwemmers. De snelheidsverschillen tussen deze zwemmers zijn veel groter. Strikt toezicht houden op het navolgen van de gedragsregels blijkt toch wel noodzakelijk. Gelukkig zijn de vrijwilligers er niet voor niets.

DOLFIJNZWEMMERS

Dinsdagavond is het de beurt aan de jongste zwemmers, de dolfijnzwemmers en minioren springen ook weer enthousiast in het water. Ook hier zien we dat de conditie deze afgelopen periode wel wat is teruggelopen. Dat drukt de pret allerminst.

WATERPOLO

Vanaf komende week gaan ook de waterpoloërs weer te water. Het chloor stroomt weer door onze aderen. Wat een verademing is dat! Nu maar hopen dat de maatregelen snel verder versoepeld kunnen worden, zodat we op korte termijn allemaal weer op volle kracht kunnen gaan zwemmen.