• header waterpolo
  • WATERPOLO

Minipolotoernooi 7 mei

Op zondag 7 mei vond in Lochem in zwembad De Beemd een minipolotoernooi plaats. Aan dit toernooi namen kinderen deel in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.

Bij minipolo is het wedstrijdbad verdeeld in 3 wedstrijddelen. Hierdoor zijn de speelvelden aanzienlijk kleiner dan bij het volwassen waterpolo en krijgen de kinderen meer mogelijkheden tot balbezit.

Ook zijn de regels voor de allerjongsten met name de pupillen 3 wat aangepast, deze spelers spelen in het ondiepe water en mogen de bal nog met 2 handen vastpakken. Hoe ouder de kinderen worden hoe meer het spel gaat lijken op het echte waterpolo spel.

De pupillen 1 zwemmen al in diep water en mogen de bal ook niet meer met 2 handen vast pakken.
 

Er werd door de scheidsrechters en coaches veel tijd besteed aan het geven van uitleg als dingen nog niet helemaal volgens de regels gingen, ook werden er veel complimenten gegeven.

Hierdoor leren de kinderen tijdens deze wedstrijden erg veel en hing er het gehele toernooi een positieve sfeer.
 

Er deden diverse verenigingen mee, Natare/Dos, NDD, Livo, Schuurman BZC en de Berkelduikers.
 

De Berkelduikers deden mee met 2 teams, alhoewel dit de laatste wedstrijd van het seizoen was, was het voor een aantal Berkelduikertjes de allereerste wedstrijd, omdat deze zwemmers nog maar kort lid zijn bij de vereniging, extra spannend dus. De pupillen waren erg enthousiast, het plezier was dan ook van hun gezichten af te lezen.
 

Tussen de wedstrijden door kon er lekker gespeeld worden in het recreatiebad.

Aan het einde van elke wedstrijd, kregen alle spelers de kans om nog 1 keer op doel te gooien, hier werd fanatiek gebruik van gemaakt.

Beide teams deden het goed en de Berkelduikers hebben dan ook bijna alle wedstrijden gewonnen.

Minipolotoernooi in De Beemd 7 mei 2017