• header waterpolo
  • WATERPOLO

Ik gooi de bal naar.... Willem Kok

kok.fwWie ben je, wat doe je en waar kom je vandaan?

Ik ben Willem Kok. Ik ben IT architect bij Liander, de netbeheerder die zorgt dat er elektriciteit en gas bij je thuis wordt afgeleverd. Ik ben geboren en getogen in Lochem maar vanwege studie aan de universiteit Twente en daarop volgende omzwervingen, heb ik 18 jaar elders gewoond. Een jaar of 7 geleden toch weer in Lochem neergestreken.

Hoe ben je bij de waterpolo verzeild geraakt?

Ik ben destijds begonnen bij het wedstrijdzwemmen, toen nog bij De Berkel. Toen bleek dat mijn talent en geduld daarvoor te beperkt was, ben ik overgestapt naar het waterpolo.

Hoe lang doe jij al aan waterpolo?

Sinds mijn 11de, af en aan, dus al best lang….

Wat maakt voor jou waterpolo zo leuk?

De combinatie van conditie, mentaliteit en timing. Ik heb bij verschillende clubs gespeeld op verschillend niveau, wat opvalt is dat waterpolo vaak een bonte samenstelling kent van mensen uit alle lagen van de bevolking en waar het goed toeven (lees: borrelen) is, ook na de wedstrijd of training.

In welk team speel je en op wat voor positie?

Heren 3. De positie hangt per wedstrijd af wat handig is.

Wat is je zwaarste overtreding geweest?

Ik heb geen echte zware overtredingen op mijn naam staan en dat wil ik zo houden.

Wat is jou het meeste bijgebleven van een bepaalde wedstrijd?

Niet zo zeer een moment. De wedstrijd van de oranje dames in 2008 waar ze olympisch kampioen werden : ontzettend spannend en al mijn collega’s waren even allemaal waterpolo fan.

Heb je blessures gehad door waterpolo? Zo ja, welke?

Een spierscheuring in de schouder en een paar keer een vinger gebroken. In de meeste gevallen kwam het door pech tijdens het blokkeren.

Ben je naast speler ook nog op een andere manier betrokken bij de waterpolo?

Jazeker! Ik zit tegenwoordig als voorzitter in de polo commissie. Daarnaast zit ik in de promotie commissie, geef training en haal oud papier op. Gewoon leuk om te doen en maakt het onderdeel zijn van een vereniging nog waardevoller.

Naar wie gooi jij de bal?

Laten we het om en om doen. De bal gaat naar Hetty Lijftogt.