• header waterpolo
  • WATERPOLO

Ik gooi de bal naar.... Hetty Lijftogt

hettyWie ben je, wat doe je en waar kom je vandaan?

Ik ben Hetty Lijftogt-Roekevisch. Op 22 juni 1972 ben ik in Lochem geboren en ik woon er nog steeds. Sinds 1999 werk ik als leerkracht en intern begeleider op Daltonbasisschool Nettelhorst.

Hoe ben je bij de waterpolo verzeild geraakt?

Toen ik acht jaar was werd er een nieuw pupillenteam opgezet en kwam ik met een paar vriendinnen bij de waterpolo. Vanaf die tijd ben ik niet weggeweest. Twee van mijn broers zaten ook al bij waterpolo. In ons gezin zwommen we veel. Mijn vader ging met ons elke zondagochtend naar het buitenbad Stijgoord. ’s Avonds gingen we na het eten weer zwemmen en was er altijd een vaste groep waterpolo- en zwemleden van de vereniging die met elkaar een bal gooiden op de brug. We gebruikten de brug als goal. Zoals ik bij de waterpolo kwam, zo is mijn oudste dochter er ook op haar achtste bij gekomen. Ook toen werd er een nieuw jeugdteam gevormd. Jammer dat we geen buitenbad Stijgoord meer hebben!

Lees meer

Ik gooi de bal naar.... Willem Kok

kok.fwWie ben je, wat doe je en waar kom je vandaan?

Ik ben Willem Kok. Ik ben IT architect bij Liander, de netbeheerder die zorgt dat er elektriciteit en gas bij je thuis wordt afgeleverd. Ik ben geboren en getogen in Lochem maar vanwege studie aan de universiteit Twente en daarop volgende omzwervingen, heb ik 18 jaar elders gewoond. Een jaar of 7 geleden toch weer in Lochem neergestreken.

Hoe ben je bij de waterpolo verzeild geraakt?

Ik ben destijds begonnen bij het wedstrijdzwemmen, toen nog bij De Berkel. Toen bleek dat mijn talent en geduld daarvoor te beperkt was, ben ik overgestapt naar het waterpolo.

Lees meer