Reddingsbrigade Nederland

Wat doet reddingsbrigade Nederland

De vrijwilligers van de Reddingsbrigade Nederland zetten zich in om Nederland van haar water te laten genieten. Zij zijn gericht op het voorkomen en beperken van gevaarlijke situaties op en rond het water in Nederland. Aan de kust, het IJsselmeer, de randmeren en de recreatiegebieden in het hele land staan leden van reddingsbrigades klaar voor de veiligheid van gebruikers van ons oppervlaktewater. Bij vaste grote evenementen zorgt de Reddingsbrigade vaak voor de veiligheid. Reddingsbrigade Nederland vierde op 16 september 2017 haar 100-jarig bestaan.

Reddingsbrigade als wedstrijdsport

Als ultieme vorm van het reddingswerk doen veel Reddingsbrigadeleden mee aan competities Life Saving. De Life Saving sport is een aantrekkelijke sport, waarin een combinatie van techniek, tactiek, kracht en snelheid het resultaat bepalen. De Life Saving Sport is de enige sport ter wereld waar de deelnemers eerst de vaardigheden leren om zichzelf te redden om daarna deze vaardigheden te gebruiken in competitieverband.

Regionale Voorziening Reddingsbrigades

De RVR is een samenwerkingsverband van reddingsbrigades op de schaal van een veiligheidsregio. Een RVR vormt daar een herkend, erkend en operationeel onderdeel van de hulpverleningsstructuur in een regio. De deelnemers van de RVR zijn de reddingsbrigades die in die regio gevestigd zijn. Het doel is het Realiseren van een intensieve samenwerking tussen de reddingsbrigades in de regio, en tussen de reddingsbrigades en Reddingsbrigade Nederland.

Reddingsbrigade Lochem