• header zwemmen
  • ZWEMMEN

Geslaagde Dolfijnwedstrijd de Berkelduikers

rsz berkelduikers dolfijnwedstrijd 4 11Zaterdag 4 november hebben de jongste zwemmers van de Berkelduikers Lochem, in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar in Groenlo de eerste Dolfijnwedstrijd van het seizoen gezwommen. Met een groep van 10 kinderen hebben ze daar een gezellige wedstrijd gezwommen en veel ervaring opgedaan. Voor veel kinderen was dit hun eerste wedstrijd dus dat is dan best spannend. Na afloop was er voor iedereen een medaille en een mooie oorkonde.

Speedo SportEmotion Jaargangfinale 2017

 NK voor minioren te Dordrecht op zondag 2 juli

Alleen de snelste 24 minioren van Nederland op elke slag/afstand/leeftijd kunnen zich plaatsten voor deze wedstrijd. Deze wordt gezwommen in een 50m bad met acht banen en elk programmanummer bestaat uit drie series. Ook de Berkelduikers mochten bij deze wedstrijd aanwezig zijn;  Ilse Dadema mocht uit komen op de 100m schoolslag minioren 5 en is 17e geworden met een tijd van 1.37.75. Zij stond als 21e geplaatst. Nynke van Leeuwen is 19e van Nederland geworden op de 100m vrije slag minioren 3/4, met een tijd van 1.20.93 en stond ook als 21e geplaatst. Door beide dames super gewommen!! Bram Scholte stond als reserve op de 100m schoolslag minioren 5 en mocht eventueel mee doen wanneer er zich op het aller laatst een zwemmer afmeldde maar dat is helaas niet gebeurd. Als herinnering kreeg iedere zwemmer een vaantje en een mooie badmuts. 

Alles bij elkaar was het een zeer mooie ervaring, op een wedstrijd waar vroeger Pieter van de Hoogenband en Inge de Bruin ook hun finales zwommen.

20170702 134158 min

GBK in Doetinchem 18/19 juni 2017

Met wel 29 zwemmers hebben wij mee gedaan aan de Gelderse B kampioenschappen in Doetinchem. Er werd door minioren en junioren gezwommen. Ondanks het warme bad en lange zit hebben de zwemmers goed laten zien wat ze waard zijn. Na twee dagen zwemmen gingen we met 23 medailles naar huis. Super!

De medailles zijn gewonnen door:       
 8xGoud: Albert Bolink (100rug,200wi), Noor Heinekamp(50vrij, 50 rug, 50 school), Melle Arfman(50school), Tiemen Hoentjen(50rug), Marc Wassink (50rug).
9xZilver: Ilse Dadema(50rug), Meyke Haytink(50rug), Melle Arfman(50vrij), Isa v. Ditshuizen(100school), Sterre Karmiggelt (50vrij), Suzet Gijtenbeek(100vl.),  Robin Dadema(50vrij), Indy Stegeman(100rug), 4x100vrij door Emma Klein Heerenbrink, Lisa Rinders, Lynn Brummelman en Suzet Gijtenbeek.
6xBrons: Kai Brinkman(50vrij), Indy Stegeman(100school,100vrij), Femke Bolink(50vrij), Remco Haijtink(50rug), Suzet Gijtenbeek(200wi).

Gefeliciteerd allemaal.gbk est 2017.2

Spetterende Gelderse Minioren Finale

Gelderse Minioren Finale 2017 Zaterdag 10 en Zondag 11 juni werden de 18 beste zwemmers van Gelderland uitgenodigd om tegen elkaar te zwemmen in de minioren finale te Vaassen.

Met 12 zwemmers van de Berkelduikers kwamen we uit op 47 inschrijvingen. Er zijn net geen medailles behaald maar er werd zeker super goed gezwommen en het overgrote deel van de zwemmers ging met een dikke pr naar huis.  Als laatste werd de estafette gezwommen en dan zien we dat zwemmen zeker geen individuele sport is. De zwemmers persten alle kracht en snelheid die zij nog in zich hadden eruit om voor en met elkaar de beste tijd neer te zetten. En vanaf de kant stonden de teamgenoten zich de longen uit het lijf te schreeuwen om de zwemmers tot het uiterste toe te zetten. Fantastisch om te zien en mee te maken! Dat geeft je als trainer een super goed en trots gevoel....  

Geweldig gezwommen allemaal!!! 

*op de foto ontbreekt Noor H.

Geslaagde Miniorencup tijdens de Swimcup Eindhoven

minioren cup 2 minAfgelopen zaterdag zijn er 12 zwemmers van de miniorenselectie van de Berkelduikers naar de Minorencup in Eindhoven geweest. Tijdens de Swimcup, mogen de snelste minioren van Nederland zich meten met elkaar. Allemaal hebben ze flinke persoonlijke records gezwommen en Nynke van Leeuwen eindigde op een 6de plaats op de 100m vrije slag in haar leeftijdscategorie. Een topprestatie!  

Al met al een zeer geslaagde dag om naast de top, zoals Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk, te zwemmen!

 

 

  • 1
  • 2
Casino Bonus at bet365 uk