• header waterpolo
  • WATERPOLO

Minipolotoernooi 7 mei

Op zondag 7 mei vond in Lochem in zwembad De Beemd een minipolotoernooi plaats. Aan dit toernooi namen kinderen deel in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.

Bij minipolo is het wedstrijdbad verdeeld in 3 wedstrijddelen. Hierdoor zijn de speelvelden aanzienlijk kleiner dan bij het volwassen waterpolo en krijgen de kinderen meer mogelijkheden tot balbezit.

Ook zijn de regels voor de allerjongsten met name de pupillen 3 wat aangepast, deze spelers spelen in het ondiepe water en mogen de bal nog met 2 handen vastpakken. Hoe ouder de kinderen worden hoe meer het spel gaat lijken op het echte waterpolo spel.

De pupillen 1 zwemmen al in diep water en mogen de bal ook niet meer met 2 handen vast pakken.
 

Er werd door de scheidsrechters en coaches veel tijd besteed aan het geven van uitleg als dingen nog niet helemaal volgens de regels gingen, ook werden er veel complimenten gegeven.

Hierdoor leren de kinderen tijdens deze wedstrijden erg veel en hing er het gehele toernooi een positieve sfeer.
 

Er deden diverse verenigingen mee, Natare/Dos, NDD, Livo, Schuurman BZC en de Berkelduikers.
 

De Berkelduikers deden mee met 2 teams, alhoewel dit de laatste wedstrijd van het seizoen was, was het voor een aantal Berkelduikertjes de allereerste wedstrijd, omdat deze zwemmers nog maar kort lid zijn bij de vereniging, extra spannend dus. De pupillen waren erg enthousiast, het plezier was dan ook van hun gezichten af te lezen.
 

Tussen de wedstrijden door kon er lekker gespeeld worden in het recreatiebad.

Aan het einde van elke wedstrijd, kregen alle spelers de kans om nog 1 keer op doel te gooien, hier werd fanatiek gebruik van gemaakt.

Beide teams deden het goed en de Berkelduikers hebben dan ook bijna alle wedstrijden gewonnen.

Minipolotoernooi in De Beemd 7 mei 2017

 

Aangepaste trainingstijden Waterpolo vanaf de Keidagen

Zoals gebruikelijk worden de waterpolotrainingstijden aangepast vanaf de Keidagen (24 t/m 28 mei 2017).

Op vrijdag 19 mei en dinsdag 23 mei zijn de laatste regulieren trainingen voor de dames en de heren.
Daarna vervallen de trainingen op vrijdag en kunnen de dames en heren nog tot eind juni gezamenlijk trainen op dinsdag van 20.00 tot 21.00 (van 20.00 tot 20.15 slechts half bad beschikbaar).

De jeugd kan nog gewoon trainen op woensdag 17 mei en vrijdag 19 mei. Daarna vervallen de jeugdtrainingen op vrijdag. Ook de training op woensdag 24 mei vervalt vanwege de Keidagen.
Van 31 mei tot eind juni zijn er wel trainingen voor de jeugd op woensdag.

De waterpolotrainingen beginnen medio augustus weer. Exacte data zullen z.s.m. op deze site bekend gemaakt worden.

Open training bij de waterpolo jeugd van de “Berkelduikers”.

Het is weer zover! Op woensdag 19 april a.s. ben je welkom om een waterpolo training mee te doen in Zwem en sportcentrum 'de Beemd'.
Ben je tussen de 8 en 14 jaar, in het bezit van een diploma en je houdt van zwemmen dan is dit iets voor JOU!

We starten om 18.00 uur en we stoppen om 18.45 uur.
Trommel je vrienden en vriendinnen op en kom samen ervaren hoe leuk waterpolo is!

We zien je graag op 19 april!

Open waterpolotraining bij de Berkelduikers jeugd.

Afgelopen woensdag 18 januari '17 was er bij de jeugd een, op FB en op de Berkelduikers site aangekondigde, open training in De Beemd. Deze werd goed bezocht en er werd hard meegetraind door zowel de nieuwe als de al spelende jeugd van de Berkelduikers. Lijkt het jou ook leuk om een keer mee te trainen en ben je tussen de 8 en 14 jaar oud, dan ben je van harte welkom op de woensdagavond van 17.55 uur tot 18.45 uur. Twijfel niet, trommel je vrienden en vriendinnen op en ervaar hoe leuk de combi van zwemmen in een team en een balspel is!

Tot ziens bij de Beemd!

Saskia, Karin en Erica.

P.s. De volgende open training is op woensdag 19 april 2017. Je bent van harte welkom. Houd ook de site vd Berkelduikers en FB in de gaten!

Waterpolo Seizoen 2016 - 2017 weer van start

A life simple eat sleep play water poloOp 10 september gaat het waterpoloseizoen 2016 - 2017 van start.

Voor de Berkelduikers barst het seizoen echt los op 17 september met 4 thuiswedstrijden van de jeugd en onze drie herenteams  De dames spelen hun eerste wedstrijd uit tegen Twenhaarsveld  We hopen dat iedereen er weer zin in heeft en wensen alle spelers / speelsters veel succes en plezier komend seizoen.

Casino Bonus at bet365 uk