• header waterpolo
  • WATERPOLO

Waterpolo jeugd wint in Doetinchem

Zondag avond 1 oktober heeft het jeugdwaterpolo team van de Berkelduikers tegen NDD 3 in Doetinchem een competitiewedstrijd gespeeld. Deze hebben de Berkelduikers met winst afgesloten, het werd 4-8. Een super prestatie voor dit team omdat ze pas in deze samenstelling spelen en een aantal spelers speelt dit seizoen voor het eerst mee in de competitie.

Er werd zeer goed verdedigd en zo kon NDD 3 menigmaal de bal niet uitspelen. Vaak werd de bal onderschept, werd er een aanval opgezet met als resultaat een doelpunt. Voor werd goed ingezwommen en vrij gezwommen zodat de bal van achteruit zo kon worden doorgespeeld. De doelpunten makers van deze wedstrijd zijn: Sven Blokker 3x, Justine Dil 1x, Janna Fokkink 2x en Niels Wilgenhof 2x.

Complimenten voor alle jeugdspelers van het 'Berkelduikers' team namens de coaches !

De waterpolotrainingen beginnen weer

De scholen beginnen weer dus beginnen ook de waterpolotrainingen weer.

Voor de dames en heren beginnen de trainingen op dinsdag 22 augustus. Let op : dit seizoen trainen de dames van 20.00 tot 21.00 uur en de heren van 21.00 tot 22.00 uur. De trainingen voor de jeugd beginnen op woensdag 23 augustus. Op vrijdag zijn er ook gewoon weer trainingen voor de jeugd en senioren - op de gebruikelijke tijden.

Minipolotoernooi 7 mei

Op zondag 7 mei vond in Lochem in zwembad De Beemd een minipolotoernooi plaats. Aan dit toernooi namen kinderen deel in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.

Bij minipolo is het wedstrijdbad verdeeld in 3 wedstrijddelen. Hierdoor zijn de speelvelden aanzienlijk kleiner dan bij het volwassen waterpolo en krijgen de kinderen meer mogelijkheden tot balbezit.

Ook zijn de regels voor de allerjongsten met name de pupillen 3 wat aangepast, deze spelers spelen in het ondiepe water en mogen de bal nog met 2 handen vastpakken. Hoe ouder de kinderen worden hoe meer het spel gaat lijken op het echte waterpolo spel.

De pupillen 1 zwemmen al in diep water en mogen de bal ook niet meer met 2 handen vast pakken.
 

Er werd door de scheidsrechters en coaches veel tijd besteed aan het geven van uitleg als dingen nog niet helemaal volgens de regels gingen, ook werden er veel complimenten gegeven.

Hierdoor leren de kinderen tijdens deze wedstrijden erg veel en hing er het gehele toernooi een positieve sfeer.
 

Er deden diverse verenigingen mee, Natare/Dos, NDD, Livo, Schuurman BZC en de Berkelduikers.
 

De Berkelduikers deden mee met 2 teams, alhoewel dit de laatste wedstrijd van het seizoen was, was het voor een aantal Berkelduikertjes de allereerste wedstrijd, omdat deze zwemmers nog maar kort lid zijn bij de vereniging, extra spannend dus. De pupillen waren erg enthousiast, het plezier was dan ook van hun gezichten af te lezen.
 

Tussen de wedstrijden door kon er lekker gespeeld worden in het recreatiebad.

Aan het einde van elke wedstrijd, kregen alle spelers de kans om nog 1 keer op doel te gooien, hier werd fanatiek gebruik van gemaakt.

Beide teams deden het goed en de Berkelduikers hebben dan ook bijna alle wedstrijden gewonnen.

Minipolotoernooi in De Beemd 7 mei 2017

 

Aangepaste trainingstijden Waterpolo vanaf de Keidagen

Zoals gebruikelijk worden de waterpolotrainingstijden aangepast vanaf de Keidagen (24 t/m 28 mei 2017).

Op vrijdag 19 mei en dinsdag 23 mei zijn de laatste regulieren trainingen voor de dames en de heren.
Daarna vervallen de trainingen op vrijdag en kunnen de dames en heren nog tot eind juni gezamenlijk trainen op dinsdag van 20.00 tot 21.00 (van 20.00 tot 20.15 slechts half bad beschikbaar).

De jeugd kan nog gewoon trainen op woensdag 17 mei en vrijdag 19 mei. Daarna vervallen de jeugdtrainingen op vrijdag. Ook de training op woensdag 24 mei vervalt vanwege de Keidagen.
Van 31 mei tot eind juni zijn er wel trainingen voor de jeugd op woensdag.

De waterpolotrainingen beginnen medio augustus weer. Exacte data zullen z.s.m. op deze site bekend gemaakt worden.

  • 1
  • 2